Lempeästi auringossa

Ihana aurinkokausi on saapunut. Kohtuus on kuitenkin auringon ottamisessa hyve, sillä liiallinen auringonpalvominen vanhentaa ihoa ennenaikaisesti ja voi altistaa myös ihosyövälle. Ihomme on suurin elimemme, joka on varustautunut hyvin auringonvaloa vastaan, mikäli sen antaa ottaa omat suojamekanisminsa käyttöönsä. Ihon oma suojamekanismi ei kuitenkaan tarkoita, että suorassa auringossa voisi oleskella tuntitolkulla, vaan aurinkovoiteella suojautuminen kannattaa aina. Viisaimmat ovatkin varanneet jo aurinkosuojat valmiiksi ja hoitaneet talven karheuttaman ihon kuntoon.

Tässä jaamme teille vinkit miten suojautua auringon säteiltä sekä sisäisesti että ulkoisesti.

SUOJAA IHOASI SISÄISESTI RUOALLA

Vihreä tee  sisältää runsaasti katekiini –nimisiä flavonoideja, jotka suojaavat soluja vaurioilta ja vanhenemiselta. Joidenkin tutkimusten mukaan jo pari kuppia teetä päivässä saattaa vähentää ihon palamisherkkyyttä.

Marjat, hedelmät ja kasvikset jotka sisältävät runsaasti C-vitamiinia, kuten vaikkapa mustaherukat, tyrni, appelsiinit, mansikat tai parsakaali tarjoavat niin ikään suojaa soluille. C-vitamiini on parhaimmillaan tuoreena ja kuumentamattomana kuten suoraan marjapuskasta tai smoothiessa n

autittuna.

Punaiset kasvikset varsinkin tomaatit ja paprikat sisältävät runsaasti lykopeenia, joka on yksi tärkeimmistä solutuhoja ehkäisevistä antioksidanteista. Eräässä tutkimuksessa 5 ruokalusikallista tomaattisosetta päivässä kolmen kuukauden ajan antoi 25 % paremman suojan aurinkoa vastaan.

 Tumma suklaa toimii vihreän teen tavoin, sillä kaakao sisältää samaisia ihosoluja suojaavia katekiineja. Tämän lisäksi kaakaon nauttiminen tukee ihon hyvinvointia tehostamalla pintaverenkiertoa, mikä auttaa ravinteiden ja hapen kuljetuksessa. Kaakao mainitaan myös ihoa vahvistavana ja kostetuttavana. Hyötyjä saa kuitenkin vain vähintään 70 % kaakaota sisältävästä tummasta tai raakasuklaasta, joten maitosuklaa kannattaa unohtaa. Laadukasta suklaata riittää n. 30 g päivässä.

  • Laadukas rasva on joissain tutkimuksissa todettu suojaavan UVA- ja UVB-säteiden haitoilta. Sisäisesti itseään kannattaa öljytä runsaasti omega-3 –rasvahappoja sisältävillä tuotteilla ja nauttia lohta ja muita rasvaisia kaloja, saksanpähkinöitä sekä pellavan ja chia-siemeniä. Myös luomuvoi ja kookosöljy näyttäisivät kuuluvan aurigonpalvojan rasvahyllyyn. Molemmat sisältävät tyydyttyneitä rasvahappoja, jotka ovat tutkimuksissa osoittautuneet mainettaan paremmiksi myös terveysnäkökulmasta.
  • D-vitamiinilisän nauttiminen myös kesäaikaan saattaa olla tarpeen. D-vitamiinin on itsessäänkin todettu suojaavan ihoa sekä palamiselta että säteilyn aiheuttamilta solumuutoksilta, joten se kuuluu itseoikeutetusti sisäiseen aurinkosuoja-arsenaaliin. Purkin lisäksi D-vitamiinia saa kaloista ja joistakin sienistä, kuten suppilovahveroista ja kantarelleista.

 

 

 

Lempi Day Span parhaat vinkit ihosi suojaamiseen ulkoisesti.

Lempi Day Spa tarjoaa kaikille auringonpalvojille jotakin: valikoimasta löytyvät aurinkovoiteet kasvoille kuin vartalolle sekä suojakertoimella varustetut päivävoiteet ja meikkivoiteet unohtamatta ihoa helliviä hoitotuotteita.

Valikoimamme aurinkosuojatuotteet ovat ns mineraalisuojia eli fysikaaliset, jotka ovat vaatteilla suojaamisen ohella tehokkaimpia ja turvallisimpia suojia iholle, koska niiden teho alkaa heti levityksestä. Fysikaalisten aurinkosuojien suoja saadaan pienistä mineraalipartikkeleista kuten sinkkioksidi (zinc oxide) tai titaanidioksidi (titanium dioxide), jotka heijastavat auringonsäteet pois iholta peilin tavoin. Ne eivät imeydy ihoon ja ovat myöhemmin poispestävissä.

   Paras suoja aurinkovoiteiden lisäksi  on varjo & vaatteet

  Viisas suojautuukin liialta auringolta vaatetuksella ja luonnollisilla aurinkotuotteilla. Päivän polttavimpina tunteina eli kello 11-15  kannattaa vetäytyä       varjon  puolelle viettämään siestaa ja nauttia ansaitusta lomaloikoilusta.

 Käytä aurinkosuojaa joka suojaa sekä UVA että UVB-säteiltä

 UVB-säteilyllä tarkoitetaan lyhytaaltoisempaa, ihoa polttavaa auringonsäteilyä. UVB-säteily tunkeutuu vain ihon pintakerroksiin ja sen aiheuttamat vauriot   ovat suurin syy ihosyöpien kehittymiselle. Aallonpituudeltaan pidempi UVA-säteily tunkeutuu syvemmälle ihoon ja aiheuttaa ihoon valovaurioita, kuten ihon ennenaikaista ikääntymistä, aurinkoihottumaa ja pigmenttimuutoksia.

 Mikä suojakerroin?

 Tiesitkö että SPF 15 antama suoja ihollesi on 93%. Tuotteet joissa on SPF 30 suojaavat ihoa 96,7 % ja SPF 50 tuotteiden suoja on 98% UVB säteiltä. Tärkein  muistisääntö on lisätä tuotetta tarpeeksi ja riittävän säännöllisesti. 2 teelusikallista riittävät kasvoille ja kaulalle ja 2 ruokalusikallista riittävät vartalolle. Lisää  suojaa ihollesi 2 tunnin välein mikäli oleilet suoraan auringonpaisteessa. Jos sinulla on meikkiä iholla, etkä halua sotkea meikkisi- hakeudu varjoon tai suojaa kasvojasi päähineellä. Meikin päälle voi myös kevyesti painella aurinkovoidetta.

KESÄ-IHON PELASTAJAT

 

Aurinkosuoja ja ihonhoitotuote yhdessä – Essen monipuolinen aurinkovoide

Essen SPF30 aurinkosuojavoide tarjoaa laajan UVA- sekä UVB-suojan herkimmällekin ongelmaiholle. Helposti levittyvä ja ilmavan kevyt koostumus on tuoksuton, ympäristöystävällinen ja soveltuu käytettäväksi kasvoilla sekä vartalolla. Tuote imeytyy nopeasti ja huomaamattomasti ilman tahmaavaa tunnetta tai valkoista jälkeä. Ihanteellinen aurinkosuojatuote iholle, joka on herkkä ja helposti reagoiva sekä kaipaa suojan lisäksi myös hoitavaa vaikutusta. Antioksidanttiset myrothamnus-, rooibos- ja oliivinlehtiuutteet ehkäisevät auringosta aiheutuvia haittoja, kuten juonteiden ja pigmenttiläiskien muodostumista. Auringosta johtuvaa ärsyyntynyttä tunnetta iholla lieventää rauhoittava aloe vera yhdessä ihoa hoitavan jojobaöljyn kanssa. Aurinkosuojan luo sinkkioksidi, joka heijastaa auringon haitalliset säteet iholta pois. Tämä mineraalifiltteri ei sisällä nanopartikkeleita tai ole haitaksi merelle tai ympäristölle. Aurinkosuojavoide täydentää ihonhoitorutiiniasi Esse-sarjan muiden hoitavien tuotteiden kanssa. Tuote sopii kaikille ihotyypeille.

ESSE SUNSCREEN ON SAAPUNUT MYYMÄLÄÄMME RAJATTUNA ERÄNÄ JA TÄMÄN TAKIA EMME MYY SITÄ VERKKOKAUPASSAMME.

 

Esse Foundation– hoitava meikkivoide spf 30

Innovatiivinen puolipeittävä meikkivoide, joka tukee ihon mikrobiomin normaalia toimintaa samalla tarjoten kauniin hehkuvan ja viimeistellyn lopputuloksen. Probiootteja sisältävä koostumus on tuoksuton ja sisältää vain miedoimpia säilöntäaineita ollen ihanteellinen valinta etenkin ikääntyvälle tai iho-ongelmista kärsivälle herkälle iholle. Erinomainen tuote päivittäiseen käyttöön, sillä samalla ihon virheet peittäessään, se tarjoaa laajakirjoisen aurinkosuojan SPF30.

Meikkivoiteesta on tarjolla Lempi Day Span valikoimassa 3 eri sävyä, joista kaikki sulautuvat iholle kauniisti sen omaa luonnollista sävyä korostaen.

– 3 vaaleasta keskivaalealle iholle, kellertävä/neutraali pohjasävy

– 5 keskivaalealle iholle, oliivinen pohjasävy

– 6 keskitummalle iholle, neutraali lämminpohjainen sävy

Patykan hurmaavat aurinkosuojavoiteet kasvoille ja vartalolle

Ylellisyyttä ja laatua huokuva, täydellisesti ihoon sulautuvat aurinkosuojavoiteet sisältää korkean suojakertoimen spf30 tai  spf50. Vesililja, valkoinen jasmiini ja mantelinkukka antavat voiteelle luomoavan, pehmeän tuoksumaailman. Sopii kaikille ihotyypeille. myös herkälle iholle sekä lapsille 3-vuotiaasta alkaen.

Voiteisiin on lisätty kaksi erittäin korkean antioksidanttipitoisuuden omaavaa tehoainesosaa, jotka auttavat ihoa taistelemaan auringon aiheuttamia ikääntymismuutoksia vastaan. Karanja on antioksidanttirikasta karanjapuun siemenistä saatua uutetta, ja vihreä mikrolevä puolestaan sisältää jopa 40 kertaa enemmän antioksidantteja kuin beetakaroteeni. Lisäksi aurinkovoiteessa on ihon kosteuspitoisuutta parantavaa hyaluronihappoa sekä ihoa rauhoittavaa aloe veraa ja bisabololia.

Vartalolle Patykalta löytyy hienostuneet, fluidimaiset aurinkosuojasuihkeet spf30 ja spf50, jotka ovat taattua Patyka -laatua. Ohut, unelmankevyt spray on helppo levittää, eikä se jätä ihoa tahmaisen tai öljyisen tuntuiseksi.

Patyka High Protection Dark Spot Correcting Fluid SPF30 -Hoitotuote

Tuotteessa yhdistyy pigmenttiläiskiä vaalentavat ominaisuudet sekä UVA/UVB-kaksoissuojan ja vapaiden radikaalien suojan pigmenttiläiskien ehkäisemiseksi ja korjaamiseksi. Sen kevyt ja nestemäinen koostumus jättää iholle miellyttävän keveän tunteen ilman valkoisia jälkiä.

Tuotteen sisältämä merisaniainen pienentää pigmenttiläiskien voimakkuutta ja kokoa, ja se tunnetaankin sen poikkeuksellisista vaalentavista ominaisuuksistaan. Luonnolliset mineraalifiltterit, titaanidioksidi ja sinkkioksidi, suojaavat ihoa UVA/UVB-säteiltä, ​​joka on pääasiallinen hyperpigmentaation ja ihon ikääntymisen aiheuttaja.
Pongamia-uute on Karanja-puun siemenistä saatu voimakas antioksidantti, joka suojaa soluja vapailta radikaaleilta ja suojaa ihoa ennenaikaiselta ikääntymiseltä. Tuotteen runsaasti vettä ja mineraaleja sisältämä aloe vera kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa intensiivisesti.

 

0