Kausiluonteinen tuki – siirtyminen talvesta kevääseen.

Kun jätämme taaksemme talven – ja sen mukana tulevan kuivan, punaisen tai ärtyneen ihon – seuraavaksi ilmestyy kevät, jonka myötä hitaat ja hienovaraiset muutokset tekevät maan kosteaksi ja raskaaksi lumen ja jään sulamisesta. Päivät pitenevät ja uuden elämän merkkejä alkaa ilmaantua. Tämä on Ayurvedan mukaan Kapha-kausi.

Kapha kausi ja ihon kevätsiivous

Esimerkiksi myöhäinen talvi ja kevät ovat molemmat Kapha-kausia. Kun lämpimät lämpötilat alkavat sulattaa kerääntynyttä lunta ja jäätä, myös kehossa oleva kapha alkaa nesteytyä aiheuttaen usein vilustumista ja nenän vuotamista. Kevät kutsuu meidät keventämään ja poistamaan kertynyttä kaphaa kehosta  ayurvedan perinteisellä kehon puhdistuksella, joka tunnetaan nimellä Panchakarma, joka voi auttaa minimoimaan kevään vaivoja ja energisoimaan mieltä ja kehoa.

Lempi Day Spassa olemme luoneet kevään kausihoidon Detox & Glow-  90 min. 125€ ,joka perustuu ayurvediseen lähestymistapaan kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja auttaa sinua pääsemään eroon kehon kertyneistä kuona-aineista ja saamaan uutta elinvoimaa niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Kausihoidosta voit lukea enemmän tästä. Kausihoitomme on voimassa 1.3- 30.5.2024

Myös Kiinalaisen lääketieteen  mukaan on kaksi suurta vuodenaikaa, jotka meidän tulisi hyödyntää ihon, kehon ja kodin siivoustarkoituksiin. Ne ovat syksy (jäähdyttävä Yin) ja kevät (lämmittävä Yang). Maaliskuun ja huhtikuun hoitoteemana onkin ihon kevätsiivous eli ihon uudistaminen kuorinnan avulla ja huhti-toukokuun teema on sitten ihon syväpuhdistaminen  eli detox saven ja mudan avulla. Nämä hoidot valmistelevat ihoa kohti kesää, jotta sinulla olisi mahdollisimman puhdas, kirkas ja kuulas iho sekä kehossa ja mielessä hyvä olo.

Kuukauden hoitoedut

Kasvoille hoitotarjouksena on ihoa uudistava ja kirkastava Double Peel- hedelmähappohoito 60 min. 84€ ja vartalolle nesteitä ja kuona-aineita poistava Himalayan Salt Treatment- detoxhoito 90 min 116€. Hoidot löydät nettiajanvarauksesta kuukauden hoitoetu. Lisäksi saat koko maalis-huhtikuun ajan kaikista kuorinnoista -20% alennuksen myymälässämme että verkkokaupassamme.

Vinkimme miten säilytät tasapainosi kevään aikana:

IHO

Puhdistus & Kuorinta

Samalla tavalla kuin kevätsiivoamme kotimme, myös ihomme tarvitsee säännöllistä puhdistusta. ”Valitse aamulla kevyempi puhdistusaine, kuten Esse Sensitive Cleanser, ja illalla rusaampi puhdistustuote esim. öljymäinen Unna Nordic Usva Oil Cleanser – öljypuhdistusgeeli tai ihoa kevyesti kuoriva Lakshmin Vata  Radiant Milk -puhdistusmaito. Nämä puhdistustuotteet ovat riittävän tehokkaita poistaamaan iholtasi SPF-voiteen. 

Kuorinnan avulla voimme vapauttaa vanhan ja toivottaa uuden tervetulleeksi, mikä tuntuu sopivalta uudestisyntymisen ja uudistumisen kaudelle. ”Se ei ainoastaan ​​herätä, kirkasta ja energisoi ihoa, vaan kuorinta on tärkeä askel, kun halutaan irrottaa kuolleita ihosoluja ja varmistaa, että ihomme saa kaiken sille tarjoamamme ihanan kosteutuksen. 

Kaikki kuorinnat -20% maaliskuussa. Tutustu kasvokuorintoihin tästä ja vartalokuorintoihin tästä.

Kirkastavat täsmätuotteet

Kirkkaampi kevätsää vaatii aurinkosuojaa ja hehkua parantavia tuotteita. ”Vain yhden tärkeän lisätuotteen sisällyttäminen rutiiniin voi tuottaa todella mullistavia tuloksia.”

Lisää ihonhoitorutiinisi illalla ihoa kevyesti kuoriva ja heleyttävä Unna Nordic Heljä glow serum tai antioksidanttirikasta Unna Nordic Taimi C- Vitamin treatment seerumia nopeuttaaksesi solujen kiertoa ja edistääksesi terveellisempää ihoa.

Kosteutus ja suojaus keväällä

Tuo ihosi täyteen kukkaan kosteuttavalla kosteusvoiteella. ”Kevyemmät kosteusvoiteet sopivat erinomaisesti rasvaisen-sekaihon tai epäpuhtauksille taipuvaiselle iholle.  Kurkuma ja teepuun eteerisiä öljyjä sisältävä Lakshmi Sebo Balance Cream, tai rosacea ja herkälle iholle sopiva  probioottinen Esse Hydra Moisturizer -voide on erinomainen tasapainottamaan ihoa ja suojaamaan ympäristön stressitekijöiltä. Aikuiselle iholle +35v.  suosittelen ikääntymismuutoksia ennaltaehkäisevää ja antioksidanttirikasta Ekopharma Tyrni Antioxidant päivävoidetta tai ihon täyteläisyyttä lisäävää Lakshmi Vata Tone & Lift cream -voidettamme.”

Suojaa ihoa vapailta radikaaleilta ja auringonsäteiltä päivän aikana kerrostamalla aurinkosuojavoidetta seerumin tai kosteusvoiteen päälle. Suosikkimme ovat Esse sunscreen 30SPF , Ekopharma Tyrni Sun Shield spf30  ja Comfort Zone Luminant  Defense Fluid SPF50. Kevyttä väriä ja samalla aurinkosuojaa saat Ekopharman Herukka bb-voiteella spf15.

KEHO

Sisäinen hyvinvointi

Kuten tiedämme, kevät ja syksy vaativat muutosta tapaan, jolla tuemme itseämme sisäisesti. Kaikki sisäisesti tekemämme säädöt auttavat ihomme tasapainoa kohdatessamme ulkoisen ympäristömme muutokset.

  • Syö vain, kun olet todella nälkäinen.
  • Älä syö aterioiden välillä, jos olet nälkäinen, ota vastapuristettua hedelmämehua tai kypsiä makeita hedelmiä.
  • Älä syö ennen kuin viimeinen ateria on sulanut kokonaan (noin 3-5 tunnin kuluttua).
  • Mausta ruoka hyvin, erityisesti inkiväärillä, mustapippurilla ja kurkuma- cayenne maustesekoituksella. Syynä on se, että mausteet stimuloivat ruoansulatusta.

Kuivaharjaus

Kuivaharjaus on äärimmäisen tärkeää imunestejärjestelmälle. Lymfaattisessa järjestelmässä ei ole pumppua. Kun laitat sen liikkeelle, se liikkuu. Ilman liikettä heillä ei ole voimaa. Ihon hieronta sydäntä kohti ja imusolmukkeiden kanssa samaan suuntaan saa ne liikkumaan voimakkaammin, mikä nopeuttaa kehon detox-poistoa. Pohjimmiltaan autat siirtämään biokemiallista jätettä kanavien kautta imusolmukkeisiin, joista se voidaan poistaa.

Garshan – ayurvedinen ”kuivaharjaus”

Kevään kausihoidossamme aloitamme hoidon kehon kuivaharjauksella raakahansikkailla – eli garshanilla.

Garshan (lausutaan gar-shan), jota usein kutsutaan ”kuivaharjaukseksi”, on ayurvedalainen lymfaattinen hieronta, joka auttaa poistamaan amaa (ruoansulatuskanavan myrkyt). Sanskritin kielessä garshan tarkoittaa ”hankauksen aiheuttamaa kitkaa”. Garshan-hierontaa suositellaan yleensä ihmisille, jotka ovat kaphaa tai joilla on epätasapaino siinä doshassa, eli hitaampi aineenvaihdunta tai joilla on aman oireita. Kapha-epätasapainon oireita voivat olla ylipaino, nesteen kertyminen, hidas imusolmukkeiden liike, fyysinen tai henkinen väsymys, hidas verenkierto tai tukokset. Lymfahieronta on loistava lisä aamurutiineihin.

Omat garshan hanskat voit ostaa meiltä myymälästämme tai perinteisempää  kuivaharjausharjaa verkkokaupastamme.

Vartalon kosteuttaminen

Kun alamme altistaa kehomme auringolle, on välttämätöntä pitää se suojassa sen ulkoisilta elementeiltä. Kysymys siitä, onko öljy vai kosteusvoide parempia, on edelleen keskustelun aiheena, vaikka huomaammekin, että öljyt ovat hyödyllisempiä kohdistetusta, terapeuttisesta lähestymistavasta. Temppumme kosteutuksen unohtamisen välttämiseksi on pitää vartaloöljy tai kosteusvoide suihkun/kylvyn lähettyvillä, jotta on helppo levittää tuotetta iholle jälkeenpäin. Pidä kehosi hieman kosteana pyyhekuivaamisen aikana, jotta tuote imeytyisi nopeammin. Jos olet öljyn ystävä – et voi ohittaa myydyintä Comfort Zone Tranquillity Oil -öljyä.  Niille, jotka rakastavat voidetta, kokeile kosteuttavaa Ekopharma Hilla Body Lotion   -vartalovoidetta. Jotain kevyempää? Kokeile Unna Nordic Kaisla Body Mist – kevyttä, raikastavaa  vartalon kosteussuihketta , joka imeytyy välittömästi ihoon!

MIELI

Liikunta

Säännöllinen liikunta on erittäin tärkeää keväällä. Valitse harjoitustyyppi, josta pidät, mutta älä koskaan ylikuormita itseäsi sitä tehdessäsi. Ayurvedalainen fyysisen aktiivisuuden peukalosääntö on, että älä rasita enempää kuin 50 % enimmäiskapasiteetistasi. Heti kun alat hengittää raskaasti tai hikoilla voimakkaasti, sinun tulee keventää tai lopettaa. Motto on: paremmin usein ja kohtuudella, kuin joskus ja liikaa.

Lepo

Ayurvedan mukaan doshat eivät määrittelee ainoastaan vuodenaikaa vain myös vurokauden aikaa. Kevät on Kapha -aikaa ja lisäksi Kapha-aika on 6-10 aamulla ja illalla. Tämä liittyy Ayurvedan suositukseen mennä nukkumaan klo 10 illalla ja nousta ennen (tai juuri sen jälkeen) kello 6 aamulla. Jos noudatat tätä suositusta, aloitat uuden päivän energisesti ja innostuneesti.

 

 

0